luni, 1 martie 2010

Bucureşteni, ni se pregăteşte ceva. Alta caricatura?? (27.03.2007)

După "ţeapă" si caricaturile de statui care ar vrea să-i reprezinte pe Coposu şi Maniu s-ar putea să ne trezim cu altă "operă" în Piaţa Revoluţiei. Voila (via Mediafax):

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a demarat un proiect de realizare a unei statui a lui Carol I, de către sculptorul Florin Codre, care urmează să fie amplasată în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, în locul monumentului realizat de Ivan Mestrovici, despre care se ştie că a fost distrus în 1948.
Proiectul iniţiat de PMB este diferit de cel demarat de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) în urmă cu un an, respectiv de refacere a statuii lui Carol I, după machetele lui Ivan Mestrovici. În acest sens, anul trecut, reprezentanţi ai MCC au purtat negocieri pentru cumpărarea drepturilor de autor pentru executarea proiectului de la cei patru moştenitori ai lui Mestrovici.
Acum, PMB a iniţiat un alt proiect de realizare a statuii, realizat de sculptorul român Florin Codre. O schiţă a statuii a fost analizată deja în Comisia Naţională a Monumentelor de For Public, care funcţionează la nivelul Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu