sâmbătă, 6 martie 2010

Pietoni, vi se pregateste ceva... 19.09.2007


Politia rutiera, in intelepciunea ei, a gasit o noua joaca si sursa de bani: pista. Pista pentru bicilisti. Iata ce ne anunta Rompres, citandu-l pe comisarul Dan Nicolae.
"Bicicliştii şi mopediştii vor fi amendaţi dacă nu vor circula pe pistele amenajate special pentru ei, acolo unde acestea există. De asemenea, vor fi sancţionaţi atât conducătorii de autovehicule care opresc sau staţionează pe aceste piste, cât şi pietonii care le folosesc, a declarat, miercuri, agenţiei ROMPRES, comisar Dan Nicolae, de la Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) a Capitalei.
Potrivit comisarului Dan Nicolae, bicicliştii şi mopediştii care vor fi surprinşi că circulă pe partea carosabilă, deşi au posibilitatea să se deplaseze pe pista special amenajată, vor fi sancţionaţi cu 6 - 8 puncte amendă. 'La intersecţii, bicicliştii vor respecta semnalele semafoarelor special instalate pentru aceştia, iar acolo unde ele lipsesc, traversarea se va face pietonal, după ce au coborât de pe bicicletă, şi la culoarea verde a semaforului'.
Totodată, a adăugat Nicolae, conducătorii auto care vor staţiona sau opri pe această bandă vor fi sancţionaţi cu două sau trei puncte amendă şi două puncte penalizare, precum şi pietonii (cu două sau trei puncte amendă) care circulă pe pistele pentru biciclete, amenajate şi semnalizate corespunzător.
În prezent, au fost amenajate astfel de piste pe Şos. Kiseleff, B-dul Libertăţii şi Splaiul Independenţei, urmând ca numărul acestora să crească în viitorul apropiat, îndeosebi în zona centrală a Capitalei."
---
Abia astept sa-l vad pe politistul ala care imi da amenda pentru ca am circulat per pedes pe pista biciclistilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu